Gegrilde perzik met granola

Gegrilde perzik met granola

Maak kennis met jouw nieuwe zomerse favoriet: gegrilde perziken met een crunchy granola topping! De zoete, sappige perziken krijgen een heerlijke, licht karamelachtige smaak van het grillen, terwijl de granola zorgt voor een knapperige bite. Een perfecte balans tussen zoet en hartig, vol vezels en antioxidanten, en ook nog eens super simpel te maken. Of je het nu als ontbijt, dessert of snack eet – dit is een gezonde traktatie waar je blij van wordt!

 

Ingrediënten:

🍑2 rijpe perziken
🍑1 eetlepel ahornsiroop
🍑1 eetlepel kokosolie
🍑1 theelepel kaneel (optioneel)
🍑Onze granola met citroen en vanille
🍑Yoghurt naar keuze (om erbij te serveren)
     Tipje: de griekse yoghurt van Alpro, is hier héérlijk bij!)

 

Bereiding:

🍑Voorbereiding perziken: Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd ze in stukjes.
🍑Grillen: Verhit een grillpan of barbecue en smelt de kokosolie. Voeg als de kokosolie gesmolten is, de perzikken toe. Grill de perziken ongeveer 3-4 minuten tot ze mooie grillstrepen hebben en zacht beginnen te worden.
🍑Topping: Besprenkel de gegrilde perziken met een beetje ahornsiroop en strooi er wat kaneel overheen voor extra smaak.
🍑Afwerking: Serveer de perziken, voeg een schepje yoghurt toe en werk af met een flinke lepel knapperige granola voor die extra crunch.
🍑Genieten: Eet het meteen, warm of lauw, als heerlijk gezond ontbijt of als een zomers dessert!

 

Dit recept is een perfecte mix van zoet, fris en knapperig, en het is snel en makkelijk te maken. Enjoyyyyy!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.