Ingrediënten:
🍫 1 cup aquafaba (kant-en-klaar of het vocht uit een blik met kikkererwten opvangen onder een zeef)
🍫 1 reep pure chocolade (+ een beetje extra als topping)
🍫 Vanille&amandelen granola van Marie Copines 😋
Bereiding:
🍫 Klop de aquafaba op in een keukenrobot. Dit kan lang duren. Uiteindelijk zou het er moeten uitzien als opgeklopt eiwit. Test het even boven je hoofd?
🍫 Smelt ondertussen de chocolade op een laag vuurtje au bain-marie
🍫 Meng de chocolade beetje bij beetje onder de opgeklopte aquafaba. Doe dit niet te snel.
🍫 Verdeel het mengsel over je kommetjes en laat minstens 4 uur, liefst een nachtje opstijven in de frigo.
🍫 Werk bij serveren af met onze vanille&amandelen granola en een beetje geraspte chocolade.
🍫Enjooooooyy!
En pssssst.... Laat je niet afschrikken door die aquafaba hé. Het is superlekker.
Note: Recept voor 4-6 porties.