Zoete vanilletaart met blauwe bessen en granola🫐

Zoete vanilletaart met blauwe bessen en granola🫐

Deze vanilletaart is heerlijk zoet en is een échte smaakbom, maar wél een gezonde. Vanille heeft een ontstekingsremmende functie en blauwe bessen zijn dé bron van antioxidanten. Er zijn maar weinig producten die meer antioxidanten bevatten dan deze kleine besjes. 🫐

 

Ingrediënten:

Voor de bodem:
🫐75 g amandelmeel
🫐75 g notenmix
🫐15 g cacaopoeder
🫐10 g geraspte kokos
🫐30 ml ahornsiroop
🫐30 ml kokosolie

Voor de vulling:
🫐600 ml Alpro vanille yoghurt
🫐3 g agar agar
🫐3 el ahornsiroop
🫐50 g geraspte kokos
🫐scheutje citroensap

Om af te werken:
🫐3 handjes blauwe bessen
🫐3 eetlepels alpro vanille yoghurt
🫐100 g Vanille&Amandelen ganola

Bereiding:
🫐Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en meng deze goed.
🫐Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
🫐Doe het notenmengsel in de vorm en duw aan tot je een stevige bodem hebt.
🫐Plaats in de koelkast, ondertussen maken we de vulling.
🫐Mix hiervoor de yoghurt, ahornsiroop, kokos en citroensap in een kom.
🫐Schep +/- 6 eetlepels in een steelpannetje en plaats op het vuur. Doe hier de 🫐Agar Agar bij.
🫐Roer gedurende 3 minuten door.
🫐Haal het pannetje van het vuur en voeg dit bij de rest van het yoghurtmengsel.
🫐Roer opnieuw goed door.
🫐Haal de vorm uit de koelkast en doe ook het yoghurtmengsel in de vorm.
🫐Laat een nacht opstijven in de koelkast.
🫐Mix de blauwe bessen en yoghurt tot een sausje.
🫐Doe deze en onze vanille&amandelen granola op de taart naar wens. Geniet

Smakelijk <3

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.